qode-eliptic-slider

Hermotorisering schepen

Na intensief gebruik is het repareren of het onderhouden van uw motor niet meer voldoende. Vaak wordt de motor dan vervangen voor een nieuwe of geheel gereviseerde versie. Hierdoor kunt u weer jaren gebruikmaken van uw schip en heeft u een zeer betrouwbare krachtbron tot uw beschikking.

Hermotorisering van een groot aantal schepen

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een groot aantal schepen voorzien van een nieuwe motor. Wij plaatsen een nieuwe of gereviseerde motor, met of zonder keerkoppeling, in de volgende schepen:

 • Tankschepen
 • Vrachtschepen
 • Veerponten
 • Baggerschepen
 • Duwbak met boegschroefinstallatie

Plan uw afspraak

Stuur ons een e-mail:

E-mail ons

Bel ons: +31 (0)162 512290

Bel ons
Machinekamer

Uw nieuwe motor, professioneel en vakkundig geplaatst

Hermotorisering van uw schip is een intensief en vakkundig proces. Naast het plaatsen van een nieuwe of gereviseerde motor, zijn er vele andere aspecten die uitgevoerd moeten worden. Zo worden koelers, warmtewisselaars, leidingen etc. gedemonteerd en indien nodig vervangen. Dit is volledig afhankelijk van uw wensen omtrent slijtage, vermogen, merk en type. Na een plan van aanpak met optioneel de benodigde tekeningen en berekeningen, gaan wij voor u aan de slag.

Het proces van het plaatsen van een nieuwe motor

Zoals zojuist beschreven, is het plaatsen van een nieuwe motor een nauwkeurig proces. Het is daarom van groot belang dat elke fase in het proces vakkundig en professioneel wordt uitgevoerd. Na het demonteren van de oude motor en het afkoppelen van de elektriciteit, verrichten wij de volgende werkzaamheden:

 • Demonteren van het leidingwerk
 • Indien nodig aanpassen van de fundatie
 • Nieuwe motor/koppeling plaatsen en uitlijnen
 • Zo nodig koelcapaciteit/koeler en koelbeun aanpassen
 • Indien nodig aanpassen en aansluiten van leidingwerk
 • Elektriciteit aankoppelen
 • Proefvaart
Een nieuwe machinekamer voor beunbak Zagri 16
Machinekamer Zagri 16

Een nieuwe motor in een korte inbouwtijd

Uiteraard begrijpen wij dat u zo snel mogelijk weer wilt beschikken over uw schip. Door onze  jarenlange ervaring zijn wij in staat om uw schip in korte tijd te voorzien van een nieuwe motor. Tijdens het inbouwproces houden wij u volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Waarom kiezen voor hermotorisering?

Heeft u genoeg van het constante onderhoud en de vele reparaties aan uw motor? Dan is het vernieuwen van de motor vaak de beste keuze. U krijg een motor die zuiniger is, de nieuwste emissieklasse heeft en veel onderhoudsvriendelijker is. Zo bespaart u op lange termijn. Daarnaast krijgt u fabrieksgarantie zodat u met een gerust hart jaren kunt vertrouwen op uw volledig nieuwe motor.

BRANDRS_2024_Nieuwenhuijsen_MG_9869

Uw schip laten hermotoriseren? Plan een afspraak!

Door onze grote capaciteit kunt u in de meeste gevallen relatief snel bij ons terecht voor het plaatsen van een volledig nieuwe motor in uw schip. Met meer dan 100 jaar ervaring in het onderhouden en repareren van schepen, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op en plan uw hermotorisering. Wij zorgen ervoor dat u snel weer in de vaart kan.

Plan uw afspraak

Stuur ons een e-mail:

E-mail ons

Bel ons: +31 (0)162 512290

Bel ons